úterý 6. listopadu 2012

Kari z mletého masa

Dnes vám představím jedno z mých oblíbených jídel. Miluju hovězí maso a při vaření využívám nejčastěji to mleté. Nechávám si ho namlet přímo u řezníka z celkem libového masa. Klidně tento recept můžete vyzkoušet i s mletým vepřovým (já prostě vepřové nemám ráda). Je to strašně jednoduché, potřebujete:

150 g papriky na kostičky
180 g mrkve nastrouhané na jemno
1 menší cibule nakrájená na jemno
1 lžíce rostlinného oleje
400 g mletého masa
3 lžičky kari koření
3 lžičky sojové omáčky (ta od Kikkoman je super!)

Cibulku lehce osmahněte, přidejte mleté maso a pokuste se vařečkou co nejvíce rozdělit. Až je maso částečně opečené přidejte mrkev, papriku, zaprašte kari kořením a přidejte sojovku. Všechno pěkně promíchejte a lehce podlijte vodou. Přiklopte a duste pod pokličkou cca 10 minut. Jako příloha je k tomu super rýže nebo kus kus. Momentálně nejsem ve fázi hubnutí ale ve fázi udržování si mé váhy a tak neuvádím kalorické hodnoty. Ti kdo mají rádi mleté maso a kari koření si určitě pochutnají ;)



Žádné komentáře:

Okomentovat