čtvrtek 25. října 2012

Zdravé mlsání

Tak se po hodně dlouhé době hlásím s článkem. (Odpusťte jsem spíše bloger čtenář). Už nějaký ten pátek se snažím zdravě stravovat a pravidelně cvičit. Vařím každý den, poctivě si chystám svačinky a zdravá strava je prostě můj životní styl. To ale neznamená, že si občas nedopřeji nějakou tu dobrotu. V poslední době jsem si oblíbila zdravou variantu brownies. Jsem milovnice čokolády (hlavně té hořké), ale pozor, v této zdravé verzi vlastně žádná čokoláda ani není a hlavní surovinou jsou fazole. Nikdy bych nevěřila že koláč z fazolí bude tak dobře chutnat (fazole v něm hlavně vůbec nejsou cítit). Postup je víc než jednoduchý a inspiraci jsem našla na www.ronnie.cz.

Na klasický velký plech budete potřebovat:

  • 3 plechovky červených fazolí
  • 6 odměrek čokoládového proteinu
  • 60 g třtinového cukru nebo medu
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 5 větších vajec (nebo 6 menších)
  • 3 lžíce kakaa


Fazole důkladně propláchněte vodou a rozmixujte. Přidejte všechny ostatní ingredience a nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Tento recept jsem viděla u mnoha blogerek, všechny do něho ale přidávaly ještě mouku a to je podle mě zbytečné. Kakaa si můžete přidat i více podle chuti. Buchta je úžasně měkká a vláčná a skvěle chutná s bílým jogurtem nebo tvarohem.

Nutriční hodnoty najdete tady.



A takhle nějak vypadá výsledek (před pečením můžete ještě posypat sezamovým semínkem viz. divné tečky  na jednom kousku:D )

6 komentářů:

  1. zdravé stravování a pravidelné cvičení ti schvaluji! :)
    zdravý životní styl je skvělý
    brownies vypadají dobře :) ale opravdu by mě nenapadlo,že to bude dobré i s fazolemi, super nápad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to vyzkoušej,) sice to jako pravé brownies nechutná, připomíná mi to spíš nějakou buchtu ale je to skvělé a navíc zdravé.

      Vymazat
  2. Taky jsem ho zkoušela a byla jsem překvapená, jak je to výborné a že v tom ty fazole opravdu nejsou cítit :-)...Jink s tím co jsi psala o těch Vánocích a obchodě - to je podle mne přesně ono, přišlo mi, že se nějak "zapomnělo", že Vánoce mají být o tom "zastavit se" a ne o nákupní horečce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo tomu nevěří dokud to nevyzkouší :) jinak letos si plánuji že se opravdu na Vánoce "zastavím" vykašlu se na ten shon co bude všude vládnout, a pokusím se je prožít v klidu tak sem zvědavá jak se mi to podaří :D

      Vymazat
  3. Mňamy, fazolové brownies taky miluji, dělala jsem si je naposled v létě a teď se na ně chystám už dlouho, ale jsem lenoch :D a ten mixér je vždycky tak špinavý .. udělalas mi chuť, tak bych řekla, že se překonám :)

    OdpovědětVymazat
  4. peču toho vždycky velký plech a dávám si pár kousků do mrazáku až mě bude honit mlsná:)

    OdpovědětVymazat